Vaillant İnverter Klima Avantajları

06-10-2018 11:09
Vaillant İnverter Klima Avantajları
Klimalar kullanım özelliklerine göre klasik ve inverter olmak üzere ikiye ayrılırlar. Klasik klimalara oranla inverter klimaların bir çok avantajı bulunur bunlardan ilki klasik klimalara oranla daha ekonomik kullanım imkanı sağlamalarıdır.

Klasik klimalarda oda sıcaklığını sağlayan kompresör istenilen oda sıcaklığına ulaşıldığı zaman kendini durdurur oda sıcaklığında azalma yada artma meydana geldiğinde ise soğutma yada ısıtma hangi işlemi yapıyorsa yeniden çalışmaya başlar. Ancak inverter klimalarda istenilen oda sıcaklığına ulaşıldığı zaman kompresör kendini dinlenme moduna alarak düşük devirde çalışmaya devam eder. Kompresörün oda sıcaklığını istenilen seviyeye getirmek için yeniden çalışmaya ekstra enerjiye gerek duyduğu için klasik klimalarda enerji tüketimi daha yüksek düzeydedir.

Valliant inverter klimalarda ise kompresör sürekli çalıştığından enerji verimliliği daha aktif kullanılmaktadır.

Kompresörün durup başlaması yeniden çalışma mekanizmasını çalıştıracağından mekanik akşamlarda aşınma ve kullanıma bağlı eskimelerin daha hızlı bir şekilde görülmesine neden olur. İnverter klimalarda durup çalışma işlemi sadece cihaz tamamen kapatıldığında meydana geldiğini yıpranma payı daha düşüktür.

İnverter klimalarda kompresörün sürekli dinlenme konumunda beklemesi oda sıcaklığından minimal değişikliklerin bile hızlıca algılanmasını sağlar bu nedenle sabit sıcaklık istenildiğinde inverter klimalar daha etkilidir. Odada ki ısı değişiklerini hızlıca fark eder ve odayı istenilen ısıya getirir. Bu durum sıcaklık dalgalanmalarını en aza indireceğinden hassas kişilerin yada çocukların ısı nedenli sağlık sıkıntıları yaşamasının önüne geçilmektedir.

Valliant inverter split klimalar klasik klimalara göre daha hızlı ısıtma yada soğutma gerçekleştirirler. Evinize geldiğinizde istenilen ısıya daha çabuk gelinmesine yardımcı olurlar. Valliant inverter klimaların yıllık %30 civarında enerji tasarrufu yaratması evinizin ısısına yardımcı olmasının yanında maliyetlerinizin de aşağı çekilmesini sağlar.

Hem klima kullanım hem enerji ve maliyet tasarrufu yapmak istiyorsanız Valliant inverter klimalar tam size göre.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.