Kombinize Doğru Bakım Yapın

27-09-2018 18:15
Kombinize Doğru Bakım Yapın
Türkiye’ye 1989 yılında doğalgaz gelmesi ile kullanılmaya başlayan kombilerin ömür süreçleri dünya standartlarında ortalama 13-15 yıl arası kabul edilmektedir. Ancak kombilerinize doğru bakım yapmadığınız takdirde 15 yıllık olan b u sürecin kısalması söz konusu bu nedenle kullanım sürecindeki Vaillant kombilerinize doğru bakımı uygulayarak uzun süreler kullanabilirsiniz. Bu bakımlar kombilerin kullanım sürecini doğrudan etkileyeceği gibi doğalgaz kombilerinizin daha verimli kullanmanızı da sağlayacaktır.
 
Özellikle tatile gittikten sonrauzun dönem çalıştırılmayan kombilerin bakımının daha detaylı yapılması gerekir. Uzun süre kullanmadığınız kombinizi yeniden çalıştırmadan önce tüm parçaların doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak için Vaillant kombi servisinden destek almanız önerilmektedir.

Kombilerinizin içinde bulunan parçaların kirli olmaları ömrünü kısaltacak bir etken olduğundan temizliğine ve kirle kaplı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Parçaların kirli olması ayrıca doğalgaz tüketimini de fazlalaştıracağından Vaillant kombiniz daha fazla yakıt harcayacaktır.
 
Isı sensörlerinin ve diğer elektrik aksamlarının çalışır konumda olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca kombilerin su seviyesinin yeterli olmaması gene fazla enerji tüketilmesine ve hatta tutarsızlık ve bozulmalara neden olabilir. Bu nedenle Vaillant kombinizin günlük bakımları arasında su seviyesinin yeterliliğini kontrol etmek mutlaka yer almalıdır.
 
Tesisat suyunun kirlenmesi ısı iletiminin yavaşlamasına ve fazla doğalgaz harcanmasına neden olur. Bu nedenle düzenli aralıklarla tesisat suyunun değiştirilmesi ve su değişimi sonrasında tesisattaki havanın alınması gerekmektedir.
 
Tesisatta ki kirli su durumunu arttıran etken kombinizin filtreleri olabilir. Aşırı kirli yada eskimiş filtreler tesisat suyunun hızla kirlenmesine neden olur .Bu nedenle Vaillant kombinizden daha iyi verim almak için filtrelerinizi düzenli kontrol edip kirlenmiş yada eskimiş filtrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz.
 
Kombinin kendi bakımının yanı sıra ısıtmayı doğrudan etkileyen peteklerinizin de temizliği kombiden alacağınız verimi etkiler. Peteklerin iç ve dış temizliğinin düzenli olarak yapılmaması ısı iletimini azaltacaktır. Bu durum doğalgaz tüketiminin artmasına neden olur. Peteklerin kirlenmesi nedeniyle iyi ısınmayan evinizi ısıtmak için daha yüksek ısıda yada daha uzun süreli kombi çalıştıracağınız için daha yüksek tutarlarda fatura ödeyebilirsiniz. Peteklerin konvektörleri genellikle temizlenmez be nedenle hızla kir tutabilirler. Özellikle çalıştırdığınızda koku gelmesi konvektörlerin kirli olmasından kaynaklanıyor olabileceğinden yaz aylarından sonra Vaillant kombinizi çalıştırmadan önce mutlaka peteklerinizin iç ve dış temizliğini kontrol etmelisiniz.

Düzenli kombi bakımı yapmanız Vaillant kombinizin hem uzun ömürlü olmasını hem de arızalanarak ekstra masraf çıkartmasını engelleyecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.