Kombide Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

28-09-2018 10:11
Kombide Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Enerji tasarrufu sağlamak için  cihazlarınızın çalışması sırasında oluşan enerji kayıplarını minimal düzeye indirmeniz gerekir. Eğer enerji kaybınız bakım eksikliği, ısıtılan alanın yetersizliği, yalıtım olmaması gibi nedenlerle gerçekleşiyorsa bu durumları ortadan kaldırmanız kaybınızı düşürmenizi sağlar. Ayrıca kullanılacak cihazın seçimide enerji tasarrufunu sağlamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber daha üst düzey verimlilik sunan ısıtma cihazlarını kullanmanız enerjiyi daha etkin kullanmanızı ve tasarrufunuzu arttırmanızı sağlamaktadır.
 
Günümüzde önemli bir toplum sorunu haline gelen enerji sorununu evdeki ısıtma sisteminizde alacağınız önemlerle bireysel olarak geliştirmeniz mümkün. Unutulmaması gerekir ki ancak bireysel çabalarla toplumsal bir iyileşme sağlanabileceğinden her kombi kullanıcısının yapması gerekenler bulunmaktadır.
 
Eğer binanızda ısı yalıtımınız yoksa enerji tasarrufu için kendi dairenizin çevresini ısı yalıtımı ile kaplayabilirsiniz. Eğer maddi durumunuz buna izin vermiyorsa duvarınızla radyatör petekleri arasına alüminyum kaplamalı bir levha koyarak yalıtım sağlayabilirsiniz. Koyacağız levha ile ısı kaybınızı engelleyebilirsiniz. Levhadan yansıyacak ısı yine evinizin içinde yayılarak daha etkili ısınmanızı sağlayacaktır böylelikle kombi çalıştırma ısı düzeyinizi ve sürenizi kısaltabilirsiniz. İlk açılış sırasında bu levha ile daha hızlı bir ısınma süreci sağlayacağınız için Vaillant kombinizin çalışma düzeyinde tasarruf elde edersiniz.
 
Vanaları doğru kullanmanız enerjiden yılda %20’ye varan tasarruf sağlayacaktır. Çok sık kullanmadığınız odalarda vanaları kısmanız yada kapatmanız enerji kullanımınızı azaltacak ve tasarruf etmenizi kolaylaştıracaktır. Yatak odalarınızın ısısını 16 derece civarında ısı kullanmanız ve daha çok vakit geçirdiğiniz oturma odası ya da salon gibi alanlarda ise 20 derece civarında ısı tercih etmeniz gerekir. Ortam ısısı çok yükseldiğinde Vaillant kombinizi kısarak tasarrufunuzu arttırabilirsiniz. Odalarınızın kapılarını kapalı tutarak ısı kaybınızı azaltabilirsiniz. ,
 
Radyatör peteklerinizin önünü kapatacak mobilya ve eşya kullanımından kaçının. Petekleri perdelerin arkasında tutmanız dahi ısı yayılımını etkileyeceğinden peteklerin tamamen açık bir durumda olması odaların daha iyi ısınmasını sağlar. Kuzeye bakan pencere, perde ve balkon kapılarını tamamen kapalı tutmaya özen göstermeniz gene tasarrufunuzu doğrudan etkileyecektir. Pencerelerden evin içinde soğuk sızıntısı varsa kiriş kenarlarını kapatmanız ısı kaybınızı azaltacaktır.
 
Son olarak boru bakımlarınızı düzenli yaptırmanız temizliğine dikkat etmeniz yakacağınız enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacağından bakım süreçlerinizi aksatmadan kullanım sağlamanızı öneriyoruz.
 
Enerji tasarrufu hem cebinizi ferahlatacak hem de dünyanın önemli bir sorunu olan enerji tüketimini daha aza indirmenizi sağlayacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.