Kombi Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır

27-09-2018 18:00
Kombi Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır
Kombi alım kararı veren bireyler satın alma sürecinde çok fazla seçenek karşısında fikir vermekte zorlanabilmektedirler. Doğru kombi alımı için kombiler hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Kombiler kullanılan baca sistemine göre ikiye ayrıldıkları gibi ısıtma türlerine göre de ikiye ayrılırlar. Baca türlerine göre ikiye ayrılan kombiler bacalı kombiler ve hermetik kombiler olarak isimlendirilirler. Bacalı kombiler ısıtma sırasında çıkan atığı baca sistemi ile dışarı çıkartırken hermetik kombiler ise bacaya ihtiyaç duymayıp fan kiti ile dışardan hava alıp atıkları da aynı fan üzerinden dışarıya salarlar. Bacalı kombilerin kullanıldıkları alanında doğru bir şekilde havalandırılması ve gaz sızmaması için doğru kurulumla bağlanmaları çok önemlidir. Ancak hermetik kombilerde ortam havasının kullanılabilirliği nedeniyle havalandırmaya ihtiyaç duymaz ve sadece hava akım tüpleri ile dış ortama bağlanmaları yeterlidir. Hermetik kombilerde gaz zehirlenmeleri görülmediğinden bacalı kombilere oranla daha çok tercih edilirler ve daha güvenlidirler.

Isıtma türlerine göre iki ayrılan kombi türleri ise konvansiyonel ve yoğuşmalı kombi olarak adlandırılmaktadır. Konvansiyonel kombiler ısıtma sırasında kullandıkları enerjiyi atık halinde dışarı verirler. Yoğuşmalı kombilere göre verimlilikleri %20’ye kadar dahadüşük olan konvensiyonel kombiler fiyatları yoğuşmalı kombilere göre daha düşüktür.

Yoğuşmalı kombiler ise atık durumda olan gazları sıvı hale yoğunlaştırma teknolojisi ile döndürerek atık gazlardan çıkan sıcaklığı da ısıtma için kullanırlar. Kısaca çıkan atıkları da ısıya döndürerek ısı seviyesinde ki verimliliği arttırmaktadır. Bu durum ısınma giderlerini düşüreceğinden daha ekonomik bir ısıtma sunacaklarından yoğuşmalı kombilerin fiyatları daha yüksek olsa daha uzun vadede ısınma giderlerini düşürerek bütçeye fayda sağlayacaklardır.

Vaillant Türkiye’de uzun süredir güvenli kombi satış ağına sahip bir firmadır. Tüm kombi türlerinde ihtiyaca göre müşterilerine sunum yaparak evinizin konumunu, bütçeniz ve tercihinize göre doğru kombi için gerekli yönlendirmeleri gerçekleştirmektedirler. Bağlantı ve bakım süreçlerinde de sıkıntısız hizmet veren Vaillant markasından sizin de tercihinize uygun bir kombiyi bulmanız mümkün. Üstelik Vaillant yoğuşmalı kombilerin sera gazı yayma etkisinin de düşüklüğü doğayı korumanıza yardımcı olacaktır. Hem bağlantı ve monteleme güvenli hem de uygun fiyatlı Vaillant kombileri incelemeden tercihinizi vermemenizi öneriyoruz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.