Klimalarınızın Düzenli Bakıma İhtiyacı Var

01-10-2018 10:27
Klimalarınızın Düzenli Bakıma İhtiyacı Var
Sıcak yaz günlerinde evlerin ve işyerlerinin en büyük kurtarıcıları bilindiği üzere klimalar. Ancak klimalar kullanımla beraber sürekli hava sirkülasyonu yaşanan gereçler olmasından ötürü düzenli temizlik ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Günlük bakımları kolayca yapılabilen Valliant klimalar ile zorlanmadan klimalarınızı daha verimli çalıştırabileceksiniz.

Klimaların günlük hava akımları sonucunda kirlenmesi ve temizliklerine gereken önemin verilmemesi uzun vadede koku oluşumu, kullanıldığı mekana kirli hava verilmesi, verim kaybı gibi sonuçlara yol açmaktadır. Hatta çok kirlenen klimalar arıza vererek maddi açıdan yük altına girmenize neden olabildiği gibi klimanızın komple değişmesi zorunluluğu da doğurabilir. Bu nedenle klimalarınızın kullanımı süresince bakım ve temizliklerini aksatmadan yapmalısınız.

Klima temizliğinden önce klimayı ya fişten çekmeli yada sigortasını kapatarak tamamen çalışma konuma getirmeniz önemlidir. Klimanın elektrik bağlantısını sonlandırdıktan sonra öncelikle dış yüzeyinden temizliğe başlamalısınız. Dış yüzey klimanın çalışma sürecine etki eden bir unsur gibi görünmese de bir süre sonra kalıcı olan bu kirler ve klimanın dış yüzeyine tutunan tozlar klimanızın içine de etki edecektir. Günlük temizliklerde klimanızın tozunu almanız bu durumu önleyeceği gibi uzun bir sopa yardımı ve hafif nemli bir bezle klimanızın dış yüzeyini silebilirsiniz.

Valliant klimalar ön kapağın yanında bulunan tırnaklar vasıtası ile açılmaktadır. Valliant klimanızın ön kapağını bu tırnaklar vasıtası ile açıktan sonra içinde ki ince ve petekli bir dokuda bulunan filtreleri görebilirsiniz. Kirleri tutan mekana verilen havayı süzen bu filtreler yerlerinden kolayca çıkmaktadır. Çıkartılan filtreler soğuk suyun altına tutularak üzerine tutunan kirlerden arındırılabilir. Filtre temizliği sırasında kimyasal kullanmanız filtrenin dokusunu ve hava geçirgenliğini olumsuz etkiler ayrıca kimyasalın iyi temizlenmemesi kullanım sırasında bu havanın solunmasına neden olur. Bu sebeple herhangi bir deterjan kullanılmaması gerekir. Filtreler yıkandıktan sonra tamamen kurumadan yeniden klimaya takılmamalıdır.

Klima filtrelerini kapatan kapaklar Valliant klimalarda sökülebilmektedir. Bu kapaklar sökülerek bağlantı noktaları ve kir depolanan alanlarının temizlenmesi filtrelerinizin yeniden kirlenme durumunu geciktirecektir. Eğer klima kapağını sökmek istemiyorsanız ıslak bir bezle silebilirsiniz. Ancak kapakları yıkasanız yada silseniz dahi tamamen kurumadan klimanızı çalışır konuma getirmemelisiniz.

Valliant klimaların dış yüzey ve filtre temizliğini bu şekilde gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Motor temizlikleri içinse yetkili bir servisten destek almanız gerekir. Kendi başınıza motor temizliği yapmanız klimanıza zarar verebileceğinde yapılması kesinlikle önerilmemektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.