Klima Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

06-10-2018 10:52
Klima Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Klima kullanımının doğru olmaması birçok olumsuz etki yaratabilmektedir. Bu olumsuz etkiler elektrik faturanızdan sağlığınıza kadar uzanabilir. Bu nedenle evinizde yada iş yerinizde klima kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi önem taşımaktadır.

Özellikle yaz aylarından klimalar yüzünden sıklıkla kas tutulmaları, soğuk algınlıkları ve üst solunum yolu rahatsızlıkları görülebilmektedir. Terli bir vücut klimalı bir ortama girdiğinde ani bir buharlaşma meydana geldiğinden ötürü bel ve boyun kaslarında ağrılara neden olabilmektedir. Özellikle yaşlı ve çocuklarda terli bir şekilde soğuk ortama girilmesi vücut direncini kırıp solunum ve soğuk algınlığı oluşturabilmektedir. Bu durumları engellemek için klimanın iç mekan sıcaklık ayarının 22 dereceden daha düşük olmamasına dikkat etmek gerekir. Özellikle çocuklu evlerde bu ısı baz alınarak daha aşağı derecelerde soğutma yapılmaması önerilmektedir.

Klima filtrelerinde gerekli bakımın yapılmaması ortam havasına tozların ve alerjik bakterilerin girmesine neden olacağından ötürü filtre temizliklerinin mutlaka düzenli olarak yapılması klima kullanımında çok önemlidir. İyi temizlenmeyen filtreler Baş ağrısı, kronik yorgunluk, burun kanaması, yüz felci astım gibi şikâyetleri oluşturabilir. Ayrıca split klimalar ortam havasında sirkülasyon yaptığı için ortamda bulunan kişilerde öksürme hapşırma nedeniyle ortama bıraktığı bakteriler temiz olmayan filtreler nedeniyle iyi süzülmeyeceği için diğer kişilerinden hastalanmasına neden olacaktır. Filtre bakımlarının ve temizliğinin öneminin yanı sıra filtrelerin düzenli aralıklarla değiştirilmesi de klima kullanımında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir diğer faktördür. Filtre değişimlerinin 3 ayda bir yapılması yerinde olacaktır.

Klimalar ortama taze hava girişi  yerine ortam havasını sirkülasyonunu sağlayan cihazlardır ortam havası filtrelerden geçirilerek temizlenir soğutulur ve ortama geri bırakılır. Bu durum temiz hava ihtiyacının yüksek olduğu kalp , astım ve diğer solunum yolu hastalıklarını olumsuz etkileyebileceğinden bu hastalık gruplarında bulunan kişilerin klimalı ortamlarda çok fazla bulunmamaları sağlıkları açısından önemlidir.

Klimalarda bulunan soğutucu gazın işletme basıncı mevsime göre düzeltilmelidir bu düzeltmenin yapılmaması verim düşüklüğü fazla enerji harcama gibi durumlara neden olacağından yılda iki kez mevsime göre klima ayarlarının yapılması gerekir.

Klima kullanımında bu noktalara dikkat ederek hem sağlığınızı etkilemeden Valliant klimalarınızı kullanabilir hem de Valliant klimanızın neden olacağı ekstra enerji masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.