Doğru Kombi Kullanımı ile Faturanızı Azaltın

28-09-2018 10:07
Doğru Kombi Kullanımı ile Faturanızı Azaltın
Kış aylarında birçok kombi kullanıcısı kombilerini tüm gün açık tutarsa mı yoksa gün içinde ara ara çalıştırarak mı kullanması gerektiği konusunda karar verememektedir. Uzun süreli kombi kullanılması, kombinin doğru kullanılmaması, doğru kombi tipinin seçilmemesi faturanızı doğrudan etkileyen bir durumdur.

Öncelikle faturanızı azaltmak için Vaillant yoğuşmalı kombi tercih etmeniz daha etkili olacaktır. Enerji atıklarını da ısıtma için kullanan Vaillant yoğuşmalı kombiler daha fazla doğalgaz harcamadan daha çok ısıtma sağlayacaklarından tercihinizi bu yönde yapmanız diğer kombilere oranla daha az fatura gelmesini sağlar.

Evinizin ısı yalıtımı gene faturaya doğrudan etki eden bir faktördür bir kereye mahsus olmak üzere ısı yalıtımı yaptırmanız faturanızın düşmesine neden olacaktır.Evinizde ısı yalıtımı olmasıyla ısının dışarı çıkışını azaltarak daha iyi bir sıcaklık elde edebilirsiniz.bu durum kombinizin gereksiz yere uzun süreli çalışmasını önleyecektir.

Bakım faturaların azaltılması için önemlidir. Bakımı yapılan kombi daha verimli çalışacak ısıyı daha etkin bir şekilde yayacak ve evinizin daha çok ısınmasını sağlayacaktır.Kombinizin tüm kapasitesinden düzenli bakım yaptırarak faydalanabilirsiniz. Ayrıca arızalanmasını bakım ile azaltabileceğinizden ekstradan masrafa girmemiş olursunuz.
 
Gün içinde evde sürekli biri varsa kombinizi düşük ısıda gün boyu çalıştırmanız daha konforlu olacaktır.Tüm gün kapalı olan Vaillant kombinizin bir anda açılıp soğuk olan peteklerin ısınması sırasında harcadığı doğalgaz ile gün boyu düşük ısıda çalışmasının harcadığı doğalgaz birbirine yakın seviyelerdedir. Bu nedenle evde kalan kişinin soğukta oturmasına neden olmadan evi belli bir ısıda tutmuş olursunuz. Eğer evde gün içinde kimse yoksa eve geldiğiniz saatte kombiyi çalıştırmanız ve evde kimse yokken Vaillant kombinizi kapalı tutmanız daha etkili bir tercih olacaktır.Eve geldiğinizde bir süre soğukta oturmak istemiyorsanız dijital kontrollü kombiler sayesinde eve gelmeden bir süre önce kombinizi çalışır konuma getirmeniz için ayarlamanız mümkündür. Özellikle çocuklu bir aile iseniz ve çocuğunuzun evde üşümesini istemiyorsanız bu yönde bir tercih yapmanızı öneriyoruz.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.